logo-power-yoga-mindfulness-center

logo-power-yoga-mindfulness-center

29 augustus 2018 start een nieuwe reeks.

8 woensdagen van 18:00-20:00 uur.

Mindfulness wordt steeds meer geïntegreerd in onze Westerse cultuur.

Natuurlijk is het niet mogelijk na een workshop meteen mindful in het leven te staan. Zelfs na het volgen van een cursus zul je er daarna ook zelf mee bezig moeten blijven. Het wordt een way of life, die je op je eigen manier gaat toepassen. Zo zul je je minder druk maken over zaken of problemen die er soms helemaal niet zijn.

Soms raakt de bodem in zicht en weten we bijna niet meer te ontspannen. Niet zo gek met de drukte op je werk. Er zijn steeds weer nieuwe computerprogramma’s en cursussen die je moet volgen om bij te blijven. Ook via de televisie komen het nieuws, reclameblokken, films en spelprogramma’s bij je binnen. Je mobiel, laptop, social media en dat telefoongesprek (waar je eigenlijk geen zin in hebt) bepalen hoe je je voelt. Een aantal keren per dag kijk je op Facebook of er likes zijn binnengekomen op je nieuw geplaatste profielfoto. Of je checkt je mailbox of er reacties zijn binnengekomen op je uitnodiging aan vrienden en buren om een gezellige barbecue te organiseren.

Kortom: wie en wat je bent, wordt vandaag de dag bepaald door hoe groot je vriendenkring op Facebook is en hoeveel mensen je voor je feestjes weet te strikken. Of door hoe we gewaardeerd worden door onze naasten en op ons werk. Wie je nu eigenlijk bent, leid je vaak af uit de reacties van hoe anderen jou zien. Uit hoe populair je kids zijn. Of je er nog een beetje appetijtelijk uitziet. Of je iedereen altijd een kaartje voor zijn of haar verjaardag stuurt en originele cadeaus meebrengt op verjaardagen. En hoe groots pak jij uit als je 21, 30, 40, 50 of 60 wordt?

Maar ben je dat nou ook echt zelf? En word je zo niet heel erg afhankelijk van andermans mening?

Mindfulness brengt je in het nu. En dat is zo heerlijk, want de tijd die je hebt, is ook alleen nu! Ik wil hier niet pretenderen dat je na een cursus van mij de hele dag ZEN jezelf-aan-het-zijn bent. Nee, je zult gewoon blijven meedoen in die hele carrousel van het leven, zoals ik die net heb beschreven. Alleen ervaar je hem anders. Je gaat weer inzien wat nu echt belangrijk is.

Het is een verrijking voor je hele leven om je hier bewust van te zijn:

nieuws-mindfulness- Niet oordelen.

- Vanuit je lichaam leven in plaats van vanuit je hoofd.

- Inzien dat problemen vaak door je eigen gedachten gemaakt worden.

- Blij zijn met jezelf.

- Je beter kunnen concentreren.

- Tegenvallers beter kunnen incasseren.

- Door tijdig rust te nemen, zullen je prestaties enorm toenemen.

LID VAN VVM

logo-stibag

Volg ons hier:

FacebookLinkedin